Bankenes kjærlighet-hat-forhold til LEI-koder

Bankenes forhold til LEI-koder har gjennomgått en endring. Da det globale LEI-systemet først ble introdusert i 2014, tok bankene en vent-og-se-tilnærming. For dem og deres kunder var LEI-koder et nødvendig onde som ikke hadde noe godt å tilby.

Oversikt

    Banker og LEI-koder


    I starten inntok bankene en avventende holdning i forhold til LEI-koder. Det føltes som mer arbeid for dem, og det forsinket arbeidet deres da de måtte be kundene sine om å gå ut og få en LEI-kode før bedriften deres fikk lov til å gjøre økonomiske transaksjoner.

    Sist, men ikke minst, var LEI-koder en utgift som alle følte de kunne klare seg uten.

    «Hva er en LEI-kode?» og «Hvorfor trenger jeg en LEI-kode?» er spørsmål vi fortsatt kommer over fra småbedriftseiere som har blitt bedt av banken om å få en LEI-kode.

    Når det skjer, hjelper vi dem med å forstå resonnementet bak LEI-systemet – og tar oss av det praktiske for dem, og sparer dem for tid og problemer. Vi mener dette er hva en god LEI-leverandør bør gjøre.


    Hvordan LEI-koder kan hjelpe detaljbanker


    I dag har bankene forsonet seg med at LEI-koder er kommet for å bli, og det er til deres fordel at kundene overholder gjeldende lovverk. Bankene er også mer forsiktige med å følge reglene, fordi de har lært at det får konsekvenser når de ikke gjør det. Bøter fra lokale myndigheter har vært regelmessig de siste årene, og ingen ønsker å risikere stanset handel med verdipapirer og forsinket rapportering.

    Banker setter også pris på at LEI-systemet kan fungere til deres fordel, og hjelpe dem med å spare tid og krefter på å ta inn nye kunder og overholde AML-prosesser og -prosedyrer.

    Sist, men ikke minst, er lovverket om grenseoverskridende overføring rett rundt hjørnet, ifølge **GLEIF **og The Financial Stability Board. India var et av de første landene som vedtok loven. Kort fortalt går LEI-toget i full fart og viser ingen tegn til å senke farten – tvert imot.



    Global FinRegs tilbud


    Den siste tiden har vi mottatt flere kundehenvendelser etter oppdrag fra bankene. Det setter vi pris på, for vi tror vi har mye å tilby både bankene og kundene deres. Vi har den beste teknologiplattformen og kundeservicen til enhver LEI-leverandør, og vi gir bankene varslingssystemer, overvåkningslister og andre verktøy for å lette deres KYC-prosesser og rapportering.

    Kort sagt, vi er bankenes one stop shop for alt LEI-koderelatert.

    Vi tar bankenes henvisninger som et tegn på at de forstår og setter pris på at systemet vårt tilbyr fordeler som sparer dem for tid og krefter og gjør livet enklere for kundene deres.



    Betydningen av plattformen og kundeservice


    Det globale LEI-systemet har nå eksistert i flere år. Som en compliance-må-ha, forsvinner den ikke - om noe blir den mer utbredt, og argumentene for både LEI-koder og vLEI-er hoper seg opp.

    Bankene har blitt kjent med LEI-landskapet og LEI-leverandørene, og de vet hvordan vi jobber og hva våre individuelle fordeler er. Derfor henviser de kundene sine til de de stoler på.

    Bankene forstår at ved å henvise sine kunder til Global FinReg, gjør de følgende: 1) yter god kundeservice, og 2) sparer seg for tid og trøbbel. Og hvem vil ikke ha det?



    Insights

    LEI-koder kreves for internasjonale pengeoverføringer

    Lovverket om internasjonale betalinger og pengeoverføringer forventes å tre i kraft i 2027. Dette vil innebære at alle – fra privatpersoner og husholdninger til bedrifter og banker – skal ha en LEI-kode. Les mer om internasjonale pengeoverføringer her.

    Kundeservice

    Vi er her for å hjelpe deg!