Hvorfor velge Global FinReg?

Vi er den største danske LEI-leverandøren, og vi tilbyr den beste plattformen for håndtering av LEI-koder, inkludert automatisk oppdatering av din bedriftsdata gjennom Brønnøysundregistrene og MitID-integrasjon.

Vi har vært i virksomhet siden 2017, og vi er støttet av alle de største bankene og kapitalforvalterne i Danmark. De vet at datasikkerhet er vår førsteprioritet, og at vi aldri vil kompromittere kundeinformasjon. Vår ambisjon er enkel: vi ønsker å være den beste LEI-leverandøren i Norge.

Fordelene inkluderer:

 • Rask, enkel og sikker LEI-oppretting
 • Flerspråklig kundestøtte
 • Automatisk fornyelse av LEI-koden din
 • Automatisk oppdatering av dine bedriftsdata gjennom Brønnøysund

Våre LEI-tjenester

Vi tilbyr følgende tjenester, avhengig av om du ønsker å søke om en ny LEI-kode, fornye en eksisterende LEI-kode eller flytte en LEI-kode til vår plattform. Hvis du ikke vet hvilket alternativ du skal velge, kan du kontakte vår kundeservice.

Trenger du å opprette en ny LEI-kode? Klikk her.

Har du allerede en LEI? Velg dette alternativet for å fornye en eksisterende LEI nå!

Vi håndterer overføringen av LEI-nummeret ditt fra en annen leverandør gratis!

La oss håndtere registreringen for deg og levere din LEI innen 1 virkedag *

Om Global FinReg

Vi er Nord-Europas ledende LEI-leverandør og administrerer LEI-koder for mer enn 19.000 selskaper. Vi tilbyr fordelaktige løsninger med konkurransedyktige priser, enkel opprettelse og fornyelse av din LEI-kode, dansktalende kundeservice, og løpende vedlikehold av bedriftsdata.

Det er et lovkrav for alle selskaper å ha en LEI-kode dersom de handler med verdipapirer eller derivater. Global FinReg ble grunnlagt i 2017 fordi det ikke fantes danske alternativer til de utenlandske LEI-leverandørene. Vårt oppdrag som selskap er å gjøre det enklere og tryggere for deg som kunde å lage og vedlikeholde en LEI-kode.

Vi anbefales av alle de største bankene og kapitalforvalterne i Danmark. De vet at din sikkerhet som kunde er vår første prioritet, og at vi verdsetter våre kundeforhold høyt.

Vårt lag er eksperter på finansiell rapportering og selskapsdata, og vi sørger for validering av alle selskaper, samt vedlikehold og fornyelse av eksisterende LEI-koder. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for gyldigheten til LEI-koden din eller om dataene dine er korrekte. Vi håndterer alt for deg og gir deg beskjed når det er på tide å fornye LEI-koden din.

Hvis du vil vite mer om Global FinReg, er du hjertelig velkommen til å utforske nettsiden vår, lese vår FAQ eller kontakte vår kundeservice på +45 77 34 17 19.

Hva er en LEI-kode?

Hva er en Legal Entity Identifier (LEI-kode)?

Et LEI-nummer, også kalt en LEI-kode, er en forkortelse for det engelske uttrykket, Legal Entity Identifier.

En LEI-kode er en standardisert kode på 20 tegn som består av både sifre og bokstaver, som gjør det mulig å identifisere selskaper og andre juridiske enheter (som foreninger, stiftelser og legater) unikt for å sikre åpenhet og stabilitet i de globale finansmarkedene.

Hvem skal ha Legal Entity Identifier (LEI)?

Alle typer selskaper, enten det er privat eller offentlig eid, må ha en LEI-kode hvis de ønsker å selge eller kjøpe verdipapirer. Lovverket trådte i kraft 3. januar 2018 og var foranlediget av et forslag fra G20-landene i kjølvannet av finanskrisen i 2008.

Du kan lese mer om bakgrunnen for LEI-systemet her .

Bestill en ny LEI-kode, forny LEI-koden eller flytt LEI-koden

Hos os kan du kjøpe en ny LEI-kode , hvis det er første gang, du skal ha en. Det tar under 2 minutter ved å opprette en LEI-kode, og du får din LEI-kode innenfor 0-2 hverdage.

Du kan også forny LEI-koden din , hvis du allerede har en. Du kan forlenge gyldighetsperioden med 1, 3 eller 5 år. LEI-koden din blir billigere hvis du utvider til en gyldighetsperiode på 5 år. Du kan lese mer om fornye LEI-koden din her .

Hvis du vil flytt LEI-koden din til Global FinReg fra en annen LEI-leverandør, kan du gjøre det enkelt, raskt og sikkert her . Vi kan gjøre det for deg hvis du kontakter vår kundeservice . Det er gratis å flytte LEI-koden til oss.

Hvorfor bør du kjøpe LEI-koden din hos oss

Global FinReg er et dansk selskap som ble grunnlagt i 2017. I dag administrerer vi mer enn 19.000 LEI-koder og vi anbefales av alle ledende banker og kapitalforvaltere i Danmark. De vet at sikkerhet er vår førsteprioritet, og at vi aldri ville tenke på å selge kundeinformasjon videre.

Vi tilbyr også den beste plattformen for håndtering av LEI-koder. Dette betyr blant annet at vi automatisk oppdaterer bedriftsdataene dine gjennom Brønnøysundregistrene. Du trenger derfor ikke kontakte oss dersom det skjer endringer i din bedrift.

Hos Global FinReg kan du betale for en gyldighetsperiode på opptil 5 år og få flere fordeler på en gang: du trenger ikke forny LEI-koden din selv hvert år, og du får LEI-koden til en billigere pris enn om du fornye den hvert år.

Har du spørsmål om ovenstående er du alltid velkommen til å kontakte vår dansktalende kundeservice på telefon eller e-post. Du kan også klikke her for å se de vanligste spørsmålene .

Hvorfor den billigste LEI-koden ikke er den beste

Vi forstår hvorfor det er fristende å gå for den billigste LEI-koden du kan finne. Men det er flere grunner til at ikke en god idé å kjøpe den billigste LEI-koden: Noen tilbydere tilbyr billige LEI-koder for å tiltrekke seg nye kunder, og øker deretter prisen kraftig. Det kan til og med være, at de selger LEI-koden din videre til en annen LEI-leverandør.

Det er derfor viktig at du sørger for at du ikke betaler for lengre gyldighetsperiode hos en billig LEI-leverandør, som plutselig senere går i oppløsning eller går konkurs, og at din LEI-leverandør ikke videreselger informasjonen din til en tredjepart.

Sist, men ikke minst, må du også sørge for at din LEI-leverandør er GLEIF-akkreditert og at prisen inkluderer alle GLEIF-avgifter.

Forskjellen mellom en LEI-kode og et LEI-nummer

Det er ingen forskjell mellom en LEI-kode og et LEI-nummer. LEI-kode er det offisielle begrepet, men mange leverandører bruker både begrepet LEI kode og LEI nummer, og det gjør vi også på Global FinReg. Uansett hvilket begrep du velger å bruke, er LEI-kode og LEI-nummer nøyaktig det samme.

Hva kan vi bruke LEI-systemet til?

LEI-systemet er bl.a. bidra til å avhjelpe hvitvasking av penger.

Det er nå velkjent hvordan LEI-systemet startet. Det ble opprettet etter en forespørsel fra G20-landene til Financial Stability Board (FSB) etter finanskrisen i 2008. LEI-systemet ble vedtatt for å sikre åpenhet og stabilitet i finansmarkedene ved å svare på følgende tre spørsmål:

 • Hvem er hvem?
 • Hvem eier hvem?
 • Hvem eier hva?

I dag er det et lovkrav for alle selskaper som handler med verdipapirer å ha en LEI-kode. Du kan lese mer om LEI-koder i vår FAQ .

En LEI-kode inneholder nyttig informasjon

En LEI-kode inneholder to typer informasjon som samlet svarer på de tre nevnte spørsmålene. Vi omtaler denne informasjonen som "nivå 1-informasjon" og "nivå 2-informasjon."

Nivå 1-informasjon omtales ofte som referansedata, som inkluderer offisielt firmanavn og registrert adresse, og svarer på spørsmålet «hvem er hvem.» Nivå 2-informasjon handler om selskapets eier- og eierstruktur, dvs. «hvem eier hvem.» Du kan lese mer i vår artikkel om datakvalitet .

En LEI-kode gjør det dermed mulig å unikt identifisere juridiske personer som utfører økonomiske transaksjoner. Dette betyr at LEI-systemet spiller en enda veldig stor rolle i risikostyring og svindelhåndtering i finansmarkedene gjennom et transparent, globalt system som kan verifisere alle finansielle transaksjoner.

LEI-systemet brukes i kampen mod anti-hvidvask

Ikke alle vet det, men eierstrukturen til alle selskaper som har en LEI-kode finner du i Global LEI Index på GLEIF . Det er et åpent system som alle fritt kan bruke for å søke etter en bedrift. Systemet skaper åpenhet og i tillegg hjelper det finansinstitusjoner til å handle etter lov mot hvitvasking , da det er enkelt å finne informasjon om selskapets struktur, og dermed de reelle eierne.

Finansselskaper, advokater, regnskapsførere, utleiere etc. er alle underlagt loven om hvitvasking og har plikt til å melde fra om mistenkelige aktiviteter eller transaksjoner. Det er særlig fokus på å kunne identifisere de faktiske eierne av et selskap .

LEI-koder er blitt en viktig del av prosessen, som finansielle institutter benytter for innhenting og vurdering av relevant informasjon om deres kunder, og potensielle kunder. Den prosess kaldes for kundedue diligence (CDD).

Customer due diligence er en stor del av å oppnå Know Your Customer-standarder (KYC), og er en viktig del av anti-hvitvasking. Her innhentes for eksempel informasjon om kundens identitet, hvilke aktiviteter kunden er involvert i, samt kundens risikoprofil. Du kan lese mer om anti-hvitvasking i artikkelen vår .

Hvis du vil høre mer om hvordan LEI-systemet kan hjelpe mot hvitvasking av penger (AML) og Know Your Customer (KYC), kan du lytte til dette intervjuet med Global FinRegs administrerende direktør, David Silverman, i denne podcasten fra “The Laundry” ( Spotify - You Tube - Apple Podcast ) . Han forteller også om rollen LEI-systemet spiller i henhold til M&A og risikovurdering og deler sine minner fra tiden i New York under finanskrisen i 2008.

FAQ

I flere land er Global FinReg direkte koblet til det lokale bedriftsregisteret via en API, noe som gjør at vi automatisk henter de offisielle dataene inn i vår database og dermed unngår manuelle datafeil. I Danmark, Storbritannia, Norge, Estland og Sverige samler vi automatisk inn dataene dine fra de ulike selskapsmyndighetene. Dette betyr at du som kunde er garantert en feilfri søknad og opplever ingen forstyrrelser i forhold til aktivitetene som krever gyldig LEI-kode.

Hvis du har en bedrift, må du kunne presentere en LEI-kode til investeringsbanken din dersom du ønsker å handle med verdipapirer. Banker som Nordea, Danske Bank og Nordnet er underlagt krav om at de skal kunne rapportere en LEI-kode for alle sine bedriftskunder. Unnlatelse av å gjøre dette kan forsinke deres interne rapportering og resultere i en bot eller suspensjon av verdipapirhandelen din.

En LEI-kode (Legal Entity Identifier) må fornyes en gang i året, ifølge GLEIF . Dette er først og fremst for å sikre at bedriftsinformasjonen din er oppdatert og oppdatert. Det er enkelt å fornye LEI-koden din på globalfinreg.com: 1) gå til 'Min side', 2) klikk på 'Forny nå', 3) velg ønsket gyldighetsperiode (1, 3 eller 5 år), og 4) betal med kort, MobilePay eller bankoverføring.

Når du fornyer LEI-koden din, kan du velge mellom tre gyldighetsperioder, som alle inkluderer løpende vedlikehold av dataene dine og GLEIF-avgifter:

 • 1 år DKK 535
 • 3 år DKK 489 Pris pr. År - (1467 Totalpris)
 • 5 år DKK 460 Pris pr. År - (2300 Totalpris)

Jo lengre gyldighetsperiode du har, desto billigere blir LEI-koden din og jo mindre arbeid vil det være for deg.

Hvis du ikke ønsker å fornye Legal Entity Identifier (LEI-koden) din hvert år, kan du velge automatisk fornyelse, som sikrer at LEI-koden din alltid er aktiv. Du kan registrere deg for automatisk fornyelse av LEI-koden din gjennom tre raske trinn:

 • Gå til "Min side"
 • Trykk på "Automatisk fornyelse" under firmanavnet ditt
 • Betal med kort

Det er enkelt å flytte Legal Entity Identifier (LEI) til plattformen vår. Du trenger bare å fylle ut et kort skjema med LEI-koden din eller firmanavnet ditt og telefonnummeret ditt. Systemet vårt mottar automatisk de registrerte dataene fra GLEIF via din LEI-kode, og dersom det er feil retter vi dem. Du kan få tilgang til skjemaet og overføre LEI-koden din til oss ved å bruke denne lenken .

Hvis du overfører LEI-koden din til Global FinReg , tar vi oss av alt det praktiske arbeidet for deg. Dette betyr at vi oppdaterer og vedlikeholder dataene dine, fornyer LEI-koden din i tide, og gir deg beskjed dersom det er juridiske endringer mht. din LEI-kode. Du trenger derfor ikke bekymre deg for om LEI-koden din er gyldig og aktiv.

Ja. Hvis du har mer enn fem selskaper som du enten vil opprette nye LEI-koder, flytte eller fornye, gjør vi det i bulk. Det betyr at vi behandler alle søknadene dine samtidig og at du kan motta én samlet faktura. Du kan også få tilgang til vår partnerplattform. På partnerplattformen kan du enkelt administrere alle LEI-kodene dine og finne tidligere fakturaer.

Du er velkommen til å kontakte oss hvis du vil høre mer om vår bulk service.

Insights

Hva er en god LEI-tilbyder?

Vi mener at vår rolle som LEI-tilbyder er å gjøre livet lettere for deg. Som et minimum ønsker vi å spare deg tid og bekymringer, men vi kan tilby mye mer enn det. Les mer i denne artikkelen.

Be om mer fra din LEI-leverandør

Vi har hatt mange samtaler med banker, hedgefond og kapitalforvaltere. De har alle opplevd frustrasjoner med sin LOU på grunn av dårlig kommunikasjon og ditto kundeservice. Du har rett til å kreve mer fra din LEI-leverandør.

Uærlige LEI-kodeleverandører

Hva er konsekvensene hvis du faller i klørne til en uærlig leverandør, og hvordan kommer du deg ut av den smerten? Det kan du lese mer om i denne artikkelen.

Det globale LEI-systemet

LEI-systemet er den globale standarden når det gjelder identifikasjon av juridiske enheter og deres økonomiske transaksjoner.

What is an LEI (Legal Entity Identifier)

Hva er en LEI-kode?

En juridisk enhetsidentifikator er kjent som et LEI-nummer eller LEI-kode. Det er en alfanumerisk kode på 20 tegn, som gjør det mulig å klart og entydig identifisere juridiske personer som deltar i finansielle transaksjoner, det vil si kjøp eller salg av aksjer, obligasjoner og andre verdipapirer.

Investering holdingselskab og driftsselskab

FAQ om LEI-kode når du investerer gjennom et selskap

Krever investering gjennom et holdingselskap en LEI-kode? Trenger enkeltpersonforetak en LEI-kode? Kan du investere gjennom et selskap? Vi har samlet de oftest stilte spørsmålene om investeringer gjennom et holdingselskap i denne artikkelen.