Ofte stilte spørsmål

Hva er et LEI-nummer?

LEI er en forkortelse for Legal Entity Identifier.

Et LEI-nummer gjør det mulig å identifisere selskaper og andre juridiske enheter (foreninger, stiftelser, stipendiat o.l.) for å sikre åpenhet i globale finansmarkeder.

LEI-nummeret kan sammenlignes med et globalt organisasjonsnummer

LEI koden består av 20 tegn og er en alfanumerisk kode basert på den globale ISO 17442: 2012-standarden

LEI koden består av fire deler:

Hva er en LEI-kode?

Tegn 1-4:

Identifiserer hvilken LOU som har utstedt koden.

Tegn 5-6:

Reservert for fremtidig funksjonalitet

Tegn 7-18:

Identifiserer den enkelte juridiske enheten

Tegn 19-20:

To kontrollsifre

Vanlige spørsmål

En LEI-kode, eller et LEI-nummer , er en forkortelse for det engelske uttrykket, Legal Entity Identifier. Det er en standardisert kode på 20 tegn som består av både sifre og bokstaver. LEI-koden gjør det mulig å unikt identifisere et selskap eller annen juridisk enhet som handler med verdipapirer og utfører finansielle transaksjoner.

Det er raskt, enkelt og sikkert å bestille en LEI-kode via vårt skjema her

på siden:

  1. Søk om en ny LEI-kode ved å klikke på "Oprett ny LEI"
  2. Logg inn eller opprett en ny profil og skriv inn organisasjonsnummeret ditt
  3. Send inn søknaden din og få LEI-koden din innen 0-2 virkedager

Trenger du LEI-kode samme dag, f.eks. før børsen stenger, kan du bruke vår 'Express LEI Service'

Det obligatorisk for alle juridiske enheter , som ønsker å kjøpe eller selge verdipapirer, å ha en LEI-kode. Begrepet juridiske enheter omfatter alle typer selskaper, foreninger, stiftelser og legater mv.

Opptrer du som privatperson trenger du ikke LEI-kode eller LEI-nummer.

Det globale LEI-systemet oppsto etter en anbefaling fra G20-landene i kjølvannet av finanskrisen i 2008. G20-landene etterspurte et system som kunne styrke tilsynet med markedene og gjøre det mulig å identifisere hvilke selskaper, stiftelser, selskaper eller lignende står bak en handel i finansmarkedene. Lovverket, som gjør det obligatorisk å ha en LEI-kode, trådte i kraft 3. januar 2018

Du kan se opprette og fornye en LEI-kode hos oss nedenfor. Hvis du allerede har en LEI-kode og ønsker å flytte den til vår plattform , er det enkelt og gratis å gjøre, og vi kan hjelpe deg her .

Opprettelse av ny LEI-kode:

  • 1 år DKK 575
  • 3 år DKK 489 Pris pr. År - (1467 Totalpris)
  • 5 år DKK 460 Pris pr. År - (2300 Totalpris)

Fornyelse av eksisterende LEI-kode:

  • 1 år DKK 535
  • 3 år DKK 489 Pris pr. År - (1467 Totalpris)
  • 5 år DKK 460 Pris pr. År - (2300 Totalpris)

Alle priser er ekskl. mva, men inkludert GLEIF-avgifter og ubegrenset datavedlikehold i hele perioden.

Global FinReg er den største danske LEI-leverandøren og tilbyr den beste plattformen for håndtering av LEI-koder, inkl. MitID-integrasjon. I likhet med dem tilbyr vi automatisk oppdatering av bedriftsdataene dine gjennom Brønnøysundregistrene, slik at du ikke trenger å gjøre noe selv.

Vårt firma har eksistert siden 2017, og vi anbefales av alle de største bankene og investeringsselskapene i Danmark. De vet at sikkerhet er vår førsteprioritet, og at vi aldri kan kompromittere kundedata. Målet vårt er enkelt: Vi ønsker å være den beste LEI-leverandøren i Danmark.

Grunnlegger og eier av Global FinReg er David Silverman. David bor i København med sin danske kone og deres to barn. David har en lang karriere bak seg i finanssektoren på kjøpssiden og som IT-analytiker. Han jobbet i New York under finanskrisen i 2008, og det var her han først fikk ideen til et selskap som kunne bidra til å bøte på mangelen på åpenhet i eierstrukturen i selskaper.

Det er ikke en god idé å kjøpe LEI-koden din fra den billigste leverandøren . Noen leverandører tilbyr en billig LEI-kode for å tiltrekke seg nye kunder, bare for plutselig å øke prisen drastisk. De kan til og med finne på å videreselge LEI-koden din til andre LEI-leverandører.

Du må derfor sørge for at du ikke betaler for en lang gyldighetsperiode hos en billig LEI-leverandør som går konkurs og at din LEI-leverandør ikke selger informasjonen din til en tredjepart.

Du må også sjekke at du kjøper LEI-koden din fra en leverandør akkreditert av GLEIF og at prisen inkluderer alle gebyrer.

Svaret er JA. Når du kjøper en LEI-kode fra oss, kan du trygt stole på at vi aldri vil kompromittere eller videreselge din personlige informasjon. Din e-postadresse, navn og telefonnummer brukes utelukkende som et kommunikasjonsmiddel mellom deg og oss, slik at du opplever best mulig service.

Vi blir anbefalt av alle de største bankene og kapitalforvalterne i Danmark, fordi de kjenner oss og vet at sikkerhet er vår førsteprioritet.

Her kan du lese om hvordan informasjonen din behandles .

Nei, hvis du har flere selskaper, må du dessverre ha en LEI-kode for hvert selskap. En LEI-kode er en unik identifikasjonskode som er knyttet til en bedrifts organisasjonsnummer. Den kan derfor ikke flyttes fra et selskap til et annet.

Det kalles både LEI-kode og LEI-nummer. De to begrepene, LEI-kode og LEI-nummer, brukes om hverandre og refererer til det samme. Hos Global FinReg bruker vi også både termer, LEI-kode og LEI-nummer.Hos

Banker og kapitalforvaltere blir ofte spurt om kundenes LEI-kode. Hvis du ikke har en LEI-kode, eller hvis LEI-koden din ikke er gyldig fordi den har utløpt , vil ikke banken eller kapitalforvalteren la deg handle med verdipapirer.

Det tar vanligvis mellom 0-2 virkedager å få en LEI-kode. Hvis du trenger å få LEI-koden din raskere, kan du velge vår 'Express LEI Service' og få utstedt en LEI-kode allerede i dag.

Med vår 'Express LEI Service' får du din LEI-kod idag om du beställer tidigare 15:00. Det är enkelt, snabbt och säkert och vi sköter allt det praktiska åt dig. Beställ din LEI-kod för snabb leverans her

GLEIF, Global Legal Entity Identifier Foundation, står bak LEI-systemet . GLEIF er en overnasjonal non-profit organisasjon med hovedkontor i Basel, Sveits. GLEIFs oppgave er å støtte implementering og bruk av LEI-koder for å fremme åpenhet i globale finansmarkeder. Det er også GLEIF som overvåker LEI-tjenesteleverandører.

Du kan lese mer om GLEIF på deres hjemmeside www.gleif.org

En LEI-kode utstedes av akkrediterte Local Operating Units (LOU), som er GLEIF-godkjente organisasjoner. LOUer har mandat til å opprett , endre og forny LEI-koder. Alle opprettede LEI-koder samles i en åpen database på www.gleif.org

Har du flere spørsmål?

Skriv til oss
Du kan også ringe oss på 77 34 17 19 Våre åpningstider er man-fre 10:00 - 16:00

Vi håndterer overføringen av LEI-nummeret ditt fra en annen leverandør gratis!

En rask måte å registrere LEI på

Enkelt og praktisk for deg!

Len deg tilbake og slapp av mens vi tar oss av hele prosessen.