Hva gjør jeg hvis LEI-kodeleverandøren min stenger eller går konkurs?

Det er en interessant tid i LEI-kodemarkedet. Konsolideringer, selskapsnedleggelser og konkurser reiser alle relevante spørsmål for LEI-kodeinnehavere, som vi ønsker å prøve å besvare i denne artikkelen.

22. juli i år bestemte Business Entity Data B.V (DTCC) for å stenge selskapet, Global Markets Entity Identifier (GMEI Utility), en av verdens største LOU-er, og dermed gå ut av LEI-kodemarkedet. GMEIs kundeportal ble definitivt stengt 27. juli 2023.


Det er en interessant tid i LEI-kodemarkedet. Konsolideringer, selskapsnedleggelser og konkurser reiser imidlertid relevante spørsmål for LEI-kodeinnehavere, som vi ønsker å prøve å besvare i denne artikkelen.



Hvorfor forlot GMEI LEI-koden markedet?


Begrunnelsen bak DTCCs avgjørelse er ikke umiddelbart klar. DTCC har imidlertid inngått en avtale med GLEIF (Global Legal Entity Identifier Foundation) om å følge deres etablerte prosess for å sikre at alle LEI-koder overføres til nye administrerende LOUer.


I følge GLEIF vil 'LEI Management Transfer Process' gå fra 27. juli 2023 til 22. august 2023.» Denne prosessen vil skje automatisk og i koordinering mellom GMEI, GLEIF og de nye administrerende LOU-ene.


I tabellen nedenfor kan du se LOU-ene utnevnt av GLEIF på tvers av markeder:




Hva er en LOU?

LOU står for Accredited Local Operating Unit, en GLEIF-godkjent organisasjon. En LOU kan utstede LEI-koder til juridiske personer i landet eller landene der den er akkreditert til å gjøre det. En LOU er også pålagt å opprette, overføre og fornye LEI-koder.



Hvorfor skal jeg bekymre meg for å ha en LOU?

Det korte svaret er at du ikke trenger å bekymre deg for din LOU. Du trenger bare å finne den rette LEI-leverandøren, også kjent som en registreringsagent.


Når du velger en LEI-leverandør basert på dine preferanser, vil LEI-leverandøren din ta seg av alt det praktiske i henhold til LEI-koden din. Dette inkluderer å finne riktig LOU å samarbeide med (se mer nedenfor under avsnittet Hvordan velger du riktig LOU?).



Hvordan velger jeg riktig LEI-leverandør?

Det er mange ting å vurdere når du velger fra listen over LEI-leverandører, inkludert følgende:

  • Plattformen (er nettstedet som brukes til å administrere LEI-koden din god og enkel å bruke?)
  • Sikkerhet
  • Kundeservice
  • Oppdaterer bedriftsinformasjonen din
  • Automatisk fornyelse av LEI-koden
  • Pris (inkluderer prisen alle avgifter og skatter for GLEIF?)

Alle disse tingene varierer litt fra leverandør til leverandør. Du bør også vurdere om det er fornuftig å velge en LEI-leverandør knyttet til de lokale bedriftsregistrene. Hvis du bor i Danmark, kan det være fornuftig å velge en dansk leverandør – for dette betyr to ting: 1) bedriftsdataene dine er alltid i samsvar med gjeldende lovgivning, og 2) bedriftsdataene dine oppdateres kontinuerlig.



Sist, men ikke minst, er det alltid en god idé å stille spørsmålet: driver denne LEI-leverandøren en stabil og lønnsom virksomhet? Med andre ord, hvor lenge har de eksistert, henger de rundt, og er økonomien i orden?


Du kan lese mer om hvordan du velger en anerkjent LEI-leverandør her.



Jeg foretrekker at en uavhengig LEI-kodeleverandør administrerer LEI-koden min – hva gjør jeg?

Du står fritt til å overføre LEI-koden til en annen leverandør når som helst. Du kontakter bare din valgte leverandør, og de vil håndtere overføringen for deg. Å flytte LEI-koden til en ny leverandør koster deg ingenting.


Ta gjerne kontakt med oss i Global FinReg hvis du har spørsmål om LEI-koden din - eller hvis du ønsker hjelp med å registrere, overføre eller fornye LEI-koden din.



Hva er fordelene med en uavhengig LEI-kodeleverandør?


En uavhengig LEI-leverandør gir en bedre forståelse av det lokale markedet, inkludert:

  • Automatiske oppslag fra lokale bedriftsregistre.
  • Inngående forståelse av de ulike selskapstypene og hvordan de bør registreres. For eksempel vil en dansk leverandør vite forskjellen mellom et A/S og et ApS.
  • Kundeservice på morsmålet.
  • Løpende oppdatering av bedriftens data basert på endringer som er gjort i de lokale bedriftsregistrene. For eksempel, hvis bedriften din endrer adresse, bør leverandøren din oppdatere dette for deg og spare deg for tid og problemer ved å gjøre det.


Kan jeg ha en annen LOU (enn den GLEIF-utnevnte)?

NordLEI er en svensk LOU. Hvis du foretrekker å jobbe med en uavhengig LEI-leverandør, vennligst kontakt oss på GlobalFinReg, så hjelper vi deg med å overføre LEI-koden(e) til oss.



Hva er NordLEI?


NordLEI er en svensk LOU. Hvis du foretrekker å jobbe med en uavhengig LEI-leverandør, vennligst kontakt oss på GlobalFinReg, så hjelper vi deg med å overføre LEI-koden(e) til oss.



Hva skjer hvis min nåværende LEI-kodeleverandør går konkurs?


Dette avhenger helt av LEI-leverandøren. Hvis du kjøpte en rabattert LEI-kode for en flerårsperiode og leverandøren din går ut av drift, kan du tape på noen av de gjenværende årene du abonnerer på.


GLEIF fornyer kun LEI-koder én gang i året, og det er opp til LEI-leverandøren å sørge for at din LEI fornyes hvert år. Dette er grunnen til at det er best å velge en pålitelig LEI-leverandør fra starten og å unngå rabattleverandørene.


Hvis du vil vite mer om dette emnet, vennligst les artiklene våre om uærlige LEI-leverandører her - og hvorfor den billigste LEI-koden ikke er den beste.

Insights

Hva er en god LEI-tilbyder?

Vi mener at vår rolle som LEI-tilbyder er å gjøre livet lettere for deg. Som et minimum ønsker vi å spare deg tid og bekymringer, men vi kan tilby mye mer enn det. Les mer i denne artikkelen.

Kundeservice

Vi er her for å hjelpe deg!