Nytt år - Ny LEI-leverandør

Januar måned virker som et godt tidspunkt for en mental opprydning. Hvordan får vi vår virksomhet godt inn i det nye året?

Januar måned virker som et godt tidspunkt for en mental opprydning. Hvordan får vi vår virksomhet godt inn i det nye året?

I Global FinReg starter vi med å se nærmere på våre samarbeidspartnere og leverandører. Dette inkluderer vår revisor, advokat, forsikringsselskap og bank. Føler vi at vi er i gode hender hos dem? Sparer de oss for tid og besvær? Gir de oss frihet til å fokusere på vår forretning uten å måtte bekymre oss om ting vi verken har tid eller ekspertise til å håndtere selv?

Hvis svaret på disse to spørsmålene er nei, ser vi oss om etter en ny leverandør.



Har du den rette LEI-leverandøren?

En LEI-kode er en liten utgift for de fleste virksomheter. Men med tanke på at det er et must-have, og at du må ha en LEI-kode i mange år fremover - gir det god mening å sikre deg at du har den rette LEI-leverandøren.

Vi har listet opp noen viktige kriterier for din LEI-leverandør nedenfor. Hvis din nåværende leverandør ikke oppfyller disse, bør du vurdere å flytte din LEI-kode (hyperkobling).



Kriterium nummer 1: spar tid og besvær

Som enhver annen leverandør bør din leverandør spare deg tid og besvær, slik at du vet at din LEI-kode alltid er gyldig og oppdatert.

Alle virksomheter - store som små - vil ha fordeler av ting som automatisk fornyelse og løpende oppdatering av deres virksomhetsinformasjon. Det sparer dem tid og forhindrer unødvendige forstyrrelser. En LEI-kode betraktes som ugyldig hvis den er utløpt eller inneholder feil informasjon; hvis dette skjer, vil du ikke være i stand til å utføre grunnleggende økonomiske transaksjoner.

Banker og investeringsselskaper verdsetter funksjoner som overvåkningslister og varslingssystemer, fordi de 1) gir en klar oversikt over alle deres kunder samtidig og 2) gjør dem i stand til å gi god service ved å informere kundene om kommende utløpsdatoer.



Kriterium nummer 2: få hjelp når du trenger det

Hvis du har spørsmål, kan du kontakte din leverandør per telefon og snakke med noen?

Det høres kanskje ut som en veldig grunnleggende ting, men vi har erfart at flertallet av LEI-leverandører ikke tilbyr god kundeservice. Noen av de store leverandørene henviser kundene til et callcenter, der de venter lenge på å snakke med noen som kanskje ikke har tilstrekkelig kunnskap til å hjelpe dem. Andre leverandører tar ikke telefonen i det hele tatt, og e-poster forblir ubesvart.

Vår kundeservice hadde mye å gjøre mellom jul og nyttår. Folk tok fri fra arbeidet og håndterte administrative oppgaver, som å fornye sine LEI-koder.

98 % av våre kunder fornyet sine LEI-koder på noen sekunder ved å klikke på den e-posten vi hadde sendt dem. Men det var andre som hadde spørsmål og ringte til oss. Vi tilbød å fornye for dem og sendte dem deretter en kvittering.



Kriterium nummer 3: dra nytte av ekspertisen

LEI-koder ble obligatoriske for de fleste virksomheter i 2018. Vi får fortsatt spørsmål fra folk om hvorfor de trenger en LEI-kode - eller om de kan bruke den samme LEI-koden for flere virksomheter.

Vi vet at overholdelse kan være en vanskelig størrelse. Dette gjelder spesielt hvis du driver en liten virksomhet og ikke har tid til å lese gjennom LEI-kode-lovgivningen grundig. Det kan være at banken din har bedt deg om å registrere en LEI-kode uten å forklare hvorfor, eller hva en LEI-kode er?

Derfor følger vi med i nyhetsstrømmen og publiserer regelmessig artikler på Insights-seksjonennettstedet vårt. Vi anser det som vår plikt å ha oversikt over alt som skjer innenfor LEI-området, og vi ønsker å dele innsiktene våre med våre kunder og andre interesserte.


Hvis du vil vite mer om LEI-koder, anbefaler vi at du leser disse artiklene:


Hva er en LEI-kode?

Derfor er LEI-koder så viktige

Alt du trenger å vite om LEI-koder

Den billigste LEI-koden er ikke den beste - og her er hvorfor


Du kan også lese våre vanlige spørsmål - eller ringe oss med spørsmål.

Insights

Bankenes kjærlighet-hat-forhold til LEI-koder

Bankenes forhold til LEI-koder har gjennomgått en endring. Da det globale LEI-systemet først ble introdusert i 2014, tok bankene en vent-og-se-tilnærming. For dem og deres kunder var LEI-koder et nødvendig onde som ikke hadde noe godt å tilby.

Søk etter LEI-koder og få bedriftsoppdateringer

Global FinReg har lansert en søkeside hvor du kan søke etter hvilket som helst selskap i verden som har en LEI-kode. Resultatet av søket gjenspeiler alltid den siste informasjonen om den enkelte bedrift. I tillegg kan du registrere deg for oppdateringer og få direkte varsling dersom bedriftens informasjon skulle endres.

Kundeservice

Vi er her for å hjelpe deg!