LEI-koder kreves for internasjonale pengeoverføringer

Lovverket om internasjonale betalinger og pengeoverføringer forventes å tre i kraft i 2027. Dette vil innebære at alle – fra privatpersoner og husholdninger til bedrifter og banker – skal ha en LEI-kode. Les mer om internasjonale pengeoverføringer her.

Når G20, Verdensbanken, Financial Stability Board, Bank for International Settlements, Committee on Payments and Market Infrastructure (CPMI), GLEIF og Den europeiske sentralbanken (ECB) alle understreker viktigheten av internasjonal pengeoverføringslovgivning, vil resten av verden må lytte nøye.



Hvorfor lovfeste internasjonale pengeoverføringer?


Internasjonale pengeoverføringer er et tema som er relevant for alle – enkeltpersoner, husholdninger, småbedriftseiere, internasjonale selskaper, banker og innkjøpere som Wise og Paypal – fordi det har som konsekvens at alle må ha en LEI-kode.

Vi er alle vant til å gjøre innenlandske pengeoverføringer, som er øyeblikkelige og digitale, mens internasjonale betalinger kan være både trege og dyre, og dermed hemme vekstpotensialet til små og mellomstore bedrifter.

ECB nevner en annen avgjørende konsekvens i sin artikkel publisert 31. oktober 2023, ifølge migrantarbeidere, 'som støtter én av ni mennesker over hele verden gjennom pengeoverføringer og som opplever upassende høye kostnader ved å sende penger hjem.'



Alle trenger en LEI-kode


For å muliggjøre umiddelbare og transparente internasjonale pengeoverføringer, er det derfor viktig å ha en gyldig LEI-kode. Dette betyr at alle må skaffe seg en LEI-kode på et tidspunkt.

Det er også grunnen til at India så en økning på 308 % i LEI-registreringer over en toårsperiode da de implementerte internasjonal lov om pengeoverføring tilbake i 2021 (se diagrammet nedenfor).



Lovgivning er ventet i 2027


Det forventes at lovverket om internasjonale pengeoverføringer trer i kraft i 2027. Det gir god mening at banker og innkjøpere allerede nå forbereder seg ved å etablere nødvendig infrastruktur.

Hvis banker og betalingsbehandlere bruker partnere som Global FinReg, kan de ha sin egen LEI white label-nettside for administrasjon og validering av LEI-koder for sine kunder. Samtidig kan de forbedre sine interne prosedyrer for å bekjempe hvitvasking av penger (AML) og effektivisere sine rapporteringsprosesser ved å bruke den beste teknologien på markedet.


Kontakt oss på globalfinreg.com for mer informasjon.


Insights

Hva er en god LEI-tilbyder?

Vi mener at vår rolle som LEI-tilbyder er å gjøre livet lettere for deg. Som et minimum ønsker vi å spare deg tid og bekymringer, men vi kan tilby mye mer enn det. Les mer i denne artikkelen.

Søk etter LEI-koder og få bedriftsoppdateringer

Global FinReg har lansert en søkeside hvor du kan søke etter hvilket som helst selskap i verden som har en LEI-kode. Resultatet av søket gjenspeiler alltid den siste informasjonen om den enkelte bedrift. I tillegg kan du registrere deg for oppdateringer og få direkte varsling dersom bedriftens informasjon skulle endres.

Kundeservice

Vi er her for å hjelpe deg!