Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en LEI-kode / LEI nummer?

LEI er en forkortelse for Legal Entity Identifier.

En LEI-kode eller LEI nummer gør det muligt entydigt at identificere virksomheder og øvrige juridiske enheder (foreninger, fonde, legater m.m.) for at sikre gennemsigtighed og stabilitet på de globale finansielle markeder.

En LEI-kode eller LEI nummer kan bedst sammenlignes med et globalt CVR-nummer.

En LEI-kode eller LEI nummer består af 20 tegn og er en alfanumerisk kode baseret på den globale ISO 17442:2012 standard.

LEI-koden eller LEI nummeret er opbygget af fire elementer:

Hvad er en LEI kode?

Tegn 1-4:

Identificerer, hvilken LOU der har udstedt LEI-nummeret / LEI-koden.

Tegn 5-6:

Reserveret til fremtidig funktionalitet

Tegn 7-18:

Identificerer den enkelte juridiske enhed.

Tegn 19-20:

To kontrolcifre

Ofte stillede LEI spørgsmål

En LEI-kode, eller et LEI-nummer , er en forkortelse for den engelske term, Legal Entity Identifier. Det er en standardiseret kode på 20 tegn bestående af både cifre og bogstaver. LEI-koden gør det muligt entydigt at identificere en virksomhed eller en anden juridisk enhed, der handler med værdipapirer og udfører finansielle transaktioner.

Det er hurtigt, nemt og sikkert at bestille en LEI-kode via vores formular lige her

på siden:

  1. Ansøg om en ny LEI-kode ved at klikke på “Opret ny LEI-kode”
  2. Log ind eller opret en ny profil og indtast dit CVR-nummer
  3. Indsend din ansøgning og få din LEI-kode indenfor 0-2 hverdage

Hvis du har brug for en LEI-kode samme dag, f.eks. inden børsen lukker, kan du benytte dig af vores 'Ekspres LEI Service'

Det er lovpligtigt for alle virksomheder og juridiske enheder , der handler med værdipapirer, at have en LEI-kode. Begrebet ‘juridisk enhed’ omfatter alle former for selskaber, foreninger, fonde og legater, m.m. Lovgivningen trådte i kraft den 3. januar 2018.

Hvis du handler som privatperson, så behøver du ikke at have en LEI-kode eller LEI nummer.

Det globale LEI-system opstod i kølvandet på finanskrisen i 2008. G20-landene efterspurgte et system, der kunne styrke tilsynet på markederne og gøre det muligt at identificere hvilke virksomheder, fonde, selskaber eller lignende, der står bagved en handel på de finansielle markeder. Lovgivningen, som gør det lovpligtigt at have en LEI kode, trådte i kraft d. 3. januar 2018.

Du kan se priser på oprettelse og fornyelse hos os nedenfor. Hvis du allerede har en LEI kode og gerne vil flytte den til vores platform , så er det nemt og gratis at gøre, og vi kan hjælpe dig lige her .

Oprettelse af ny LEI-kode:

  • 1 år DKK 575
  • 3 år DKK 489 Pris pr. år - (1467 Total pris)
  • 5 år DKK 460 Pris pr. år - (2300 Total pris)

Fornyelse af eksisterende LEI-kode:

  • 1 år DKK 535
  • 3 år DKK 489 Pris pr. år - (1467 Total pris)
  • 5 år DKK 460 Pris pr. år - (2300 Total pris)

Alle priser er ekskl. moms, men inklusiv GLEIF-gebyrer og ubegrænset datavedligehold i hele perioden

Global FinReg er den største danske LEI (Legal Entity Identifier) udbyder og tilbyder den bedste platform for håndtering af LEI koder, inkl. MitID integration. Som de eneste tilbyder vi automatisk opdatering af dine virksomhedsdata gennem Virk/Erhvervsstyrelsen, så du ikke selv behøver at foretage dig noget.

Vores virksomhed har eksisteret siden 2017, og vi er anbefalet af alle de største banker og investeringsfirmaer i Danmark. De ved, at sikkerhed er vores førsteprioritet, og at vi aldrig kunne finde på at kompromittere kundedata. Vores målsætning er enkel: vi vil være den bedste LEI udbyder i Danmark.

Stifter og ejer af Global FinReg er David Silverman. David bor i København med sin danske kone og deres to børn. David har en lang karriere bag sig finanssektoren på købssiden og som IT analytiker. Han arbejdede i New York under finanskrisen i 2008, og det var her, han først fik ideen om et firma, som kunne være med til at afhjælpe den manglende transparens i virksomheders ejerstruktur.

Det er ikke en god ide at købe sin LEI kode hos den billigste udbyder . Nogle udbydere tilbyder en billig LEI kode for at tiltrække nye kunder, for så pludselig at forøge prisen voldsomt. De kan endda finde på at videresælge din LEI kode til andre LEI udbydere.

Du skal derfor sikre dig, at du ikke betaler for en lang gyldighedsperiode hos en billig LEI udbyder, som går konkurs, og at din LEI-udbyder ikke sælger dine oplysninger til en tredjepart.

Du skal også tjekke, at du køber din LEI kode hos en udbyder, der er akkrediteret hos GLEIF , og at prisen inkluderer alle gebyrer og afgifter.

Svaret er JA. Når du køber en LEI kode hos os, så kan du trygt stole på, at vi aldrig vil kompromittere eller videresælge dine personlige informationer. Din emailadresse, navn og telefonnummer bruges udelukkende som et middel til kommunikation mellem dig og os, så du oplever den bedst mulige service.

Vi er anbefalet af alle de største banker og kapitalforvaltere i Danmark, fordi de kender os og ved, at sikkerhed er vores førsteprioritet.

Her kan du læse om hvordan dine oplysninger bliver behandlet .

Nej, desværre, hvis du har flere virksomheder, skal du have en LEI kode for hvert selskab. En LEI-kode er en unik identifikations-kode, som er tilknyttet et selskabs CVR-nummer. Den kan derfor ikke flyttes fra et selskab til et andet.

Det hedder både LEI kode og LEI nummer. De to termer, LEI kode og LEI nummer, bliver brugt i flæng, og de refererer til det samme. Hos Global FinReg bruger vi også begge termer, LEI kode og LEI nummer.

Banker og formueforvaltere bliver ofte bedt om deres kunders LEI kode. Hvis du ikke har en LEI kode, eller hvis din LEI kode ikke er gyldig, fordi den er udløbet , så vil din bank eller formueforvalter ikke lade dig handle med værdipapirer.

Det tager normalt mellem 0-2 hverdage at få en LEI-kode. Hvis du har brug for at få din LEI-kode hurtigere, kan du vælge vores 'Ekspres LEI Service' og få udstedt en LEI-kode allerede i dag.

Med vores 'Ekspres LEI Service' får du din LEI-kode allerede i dag, hvis du bestiller inden kl. 15:00. Det er nemt, hurtigt og sikkert, og vi klarer alt det praktiske for dig. Bestil din LEI-kode til hurtig levering lige her .

Det er GLEIF, Global Legal Entity Identifier Foundation, der står bag LEI systemet . GLEIF er en overnational not-for-profit organisation med hovedkvarter i Basel i Schweiz. GLEIFs opgave er at støtte implementeringen og brugen af LEI-koder for at fremme gennemsigtigheden i de globale finansielle markeder. Det er også GLEIF, der overvåger LEI tjenesteudbydere.

Du kan læse mere om GLEIF på deres hjemmeside www.gleif.org

En LEI-kode udstedes af akkrediterede Local Operating Units (LOU), som er GLEIF-godkendte organisationer. LOUer har mandat til at oprette , ændre og forny LEI-koder. Alle oprettede LEI-koder samles i en åben database hos www.gleif.org

Har du flere spørgsmål?

Skriv til os
Du kan også ringe på: 77 34 17 19 Telefonen er åben på alle hverdage 10:00 - 16:00

Du kan nemt overføre din LEI-kode fra din nuværende udbyder, helt gratis!

Ansøg om en LEI-kode her. Det tager under 2 minutter, og vi sender koden til din email indenfor 0-2 hverdage.

Få din LEI-kode i dag med vores Ekspres LEI Service

Når det skal gå ekstra stærkt, kan du bestille vores Ekspres LEI Service. Vi klarer alt det praktiske og udsteder LEI-koden allerede indenfor 0-24 timer på alle hverdage.