Hvad er en LEI kode?

En Legal Entity Identifier er kendt som et LEI-nummer eller LEI-kode. Det er en alfanumerisk kode på 20 tegn, som gør det muligt entydigt at identificere juridiske enheder, der deltager i finansielle transaktioner

Hvad er en Legal Entity Identifier (LEI)?

En Legal Entity Identifier er kendt som et LEI-nummer eller LEI-kode. Det er en alfanumerisk kode på 20 tegn, som gør det muligt klart og entydigt at identificere juridiske enheder, der deltager i finansielle transaktioner, det vil sige køb eller salg af aktier, obligationer og andre værdipapirer. (Begrebet "juridiske enheder" omfatter virksomheder, foreninger, fonde og legater.)

Da hvert LEI-nummer indeholder oplysninger om en enheds ejerskabsstruktur, fortæller det dig nøjagtigt 'hvem er hvem' og 'hvem ejer hvem'. Dette øger gennemsigtigheden på det globale marked.

Det er lovpligtigt for juridiske enheder, der deltager i finansielle transaktioner, at have et LEI-nummer. Kort sagt betyder det, at du ikke kan handle eller handle med værdipapirer, medmindre du har et LEI-nummer.

Det er nemt og hurtigt at få et LEI-nummer. Du kan købe et LEI-nummer ved at klikke her.

Før du køber dit LEI-nummer hos en LEI-udbyder, bedes du læse vores artikel LEI-udbydernes kvalitet – og hvorfor billigt ikke er det bedste’.


Hvem håndhæver LEI-systemet?

LEI-systemet overvåges af Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF). GLEIF er ansvarlig for at understøtte implementeringen og brugen af ​​Global Legal Entity Identifier System.

GLEIF er en non-profit organisation med hovedkontor i Basel, Schweiz. Organisationen blev etableret af Financial Stability Board i juni 2014.

GLEIF vedligeholder det globale bibliotek kendt som Global LEI Index, hvor du kan slå alle globale LEI-numre op. GLEIF akkrediterer også de lokale driftsenheder (LOU'er), der er ansvarlige for at udstede et LEI-nummer.


Hvilke oplysninger indeholder et LEI-nummer?

Legal Entity Identifier (LEI) kan sammenlignes med et globalt virksomhedsregistreringsnummer. Den består af 20 tegn og er en alfanumerisk kode baseret på den globale ISO 17442:2012-standard.

Et LEI-nummer indeholder information, populært kaldet 'Niveau 1' og 'Niveau 2'-data. Kort sagt, 'Niveau 1'-data besvarer spørgsmålet, 'hvem er hvem', og inkluderer det officielle navn på en juridisk enhed og dens registrerede adresse.

'Niveau 2'-data besvarer spørgsmålet, 'hvem ejer hvem', ved at identificere den direkte regnskabsmæssige og endelige regnskabsmæssige overordnede information.

For yderligere information om identifikation af juridiske enheder via LEI-koder, kan du læse vores artikel, 'Vi leverer nøjagtige LEI-data til identifikation af juridiske enheder via LEI-koder'.


Hvad bruger man en Legal Entity Identifier (LEI) til?

Det globale LEI-system opstod på grund af en anmodning fra G20-landene til Financial Stability Board (FSB) efter finanskrisen i 2008.

Ifølge GLEIF har "FSB gentaget, at global LEI-adoption understøtter "flere finansiel stabilitetsmål" såsom forbedret risikostyring i virksomheder samt bedre vurdering af mikro- og makrotilsynsrisici. Som følge heraf fremmer den markedsintegritet, samtidig med at den begrænser markedsmisbrug og økonomisk svig. Også udrulning af LEI "understøtter højere kvalitet og nøjagtighed af finansielle data generelt".

Det betyder kort sagt, at LEI-systemet er med til at sikre gennemsigtighed og stabilitet på de globale finansmarkeder.


Fremtiden for Legal Entity Identifier (LEI)

Fordelene ved Legal Entity Identifier (LEI) systemet er tiltaget med dets udbredte brug og adoption. I dag bruges LEI-systemet til flere formål og spiller en vigtig rolle i kunde due diligence, anti-hvidvaskning af penge (AML), og arbejdet omkring Know Your Customer (KYC). Du kan lytte til vores podcast for mere information om AML og KYC, eller læse mere om det her.

LEI-systemet er stadig under udvikling. Du kan finde en oversigt over de nuværende og opkommende regulatoriske LEI-aktiviteter på GLEIF ved at klikke her.

Hvis du vil lære mere om LEI-kodens historie, så læs venligst vores artikel Systemet bag LEI-koder og dets enorme potentiale’.

Kundeservice

Vi er her for at hjælpe dig!