Dette er grunnen til at LEI-koder er så viktige

Mange vet ikke hva en LEI-kode er eller hvorfor den er viktig. Det kan du lese om i dette innlegget, som får deg til å forstå hvorfor LEI-koder er så viktige.

Oversikt

    Alt du trenger å vite om det globale LEI-systemet


    GLEIF (Global Legal Entity Identifier Foundation) er en ideell organisasjon grunnlagt i 2014 med mål om å implementere og drifte det globale LEI-systemet. GLEIFs hovedoppgave er å sikre at juridiske personer over hele verden kan tildeles unike identifikasjonskoder, kjent som LEI-koder, som brukes til å identifisere og verifisere selskaper i finansmarkedene.

    Som administrator av det globale LEI-systemet er GLEIF ansvarlig for å vedlikeholde den offisielle databasen der publikum kan søke og finne alle utstedte LEI-koder. GLEIF sikrer at dataene i databasen er oppdatert og korrekt ved å samarbeide med LOUer og registreringsagenter som er ansvarlige for utstedelse og vedlikehold av LEI-koder.



    GLEIF samarbeider også tett med LEI ROC (Regulatory Oversight Committee), som består av offentlige myndigheter fra ulike land. Rollen til LEI ROC er å regulere og overvåke aktivitetene til GLEIF for å sikre at LEI-systemet fungerer i samsvar med de fastsatte standardene og prinsippene.

    Kort sagt, GLEIF og det globale LEI-systemet muliggjør mer transparent og sikker handel ved å gjøre det mulig for selskaper og interessenter i finansmarkedene å identifisere og verifisere hverandre på en pålitelig og standardisert måte.


    Les mer om det globale LEI-systemet her: https://globalfinreg.com/articles/det-globale-lei-system



    Det enorme potensialet i LEI-systemet


    Med LEI-systemets unike identifikasjonskoder kan du enkelt og raskt validere selskaper over hele verden. GLEIF administrerer det globale LEI-systemet og vedlikeholder en oppdatert database for publikum.

    LEI-koder reduserer risikoen for feil og misforståelser i finansielle transaksjoner og forbedrer markedstransparensen.


    Les vår informative artikkel om LEI-systemet og ta det første skrittet mot mer transparente og sikre finansmarkeder. https://globalfinreg.com/articles/lei-systemets-store-potentiale



    Nye bruksområder for LEI-koder


    Global Legal Entities Identifier Foundation (GLEIF) har introdusert to nye proof-of-concept-initiativer som fremmer bruken av LEI-koder for å styrke digital tillit og verifisering av juridiske enheter.

    Det første initiativet fokuserer på å integrere LEI-koder i elektroniske segl (eSeals) i samarbeid med et japansk konsortium. Målet er å øke internasjonal digital tillit ved pålitelig å verifisere identiteten til selskaper. Resultatene viser at å inkludere LEI-koder i eSeals kan øke digital tillit og støtte internasjonal handel og næringsliv.

    Det andre initiativet omhandler digital signering ved bruk av verifiserbare LEIer (vLEIs) i telekommunikasjonsindustrien. GLEIF har annonsert offentlige utprøvinger av en ny pakke med organisasjonsidentitetstjenester som bruker vLEI-er for å verifisere digital identitet. Dette vil bidra til å takle identitetsrelaterte utfordringer som svindelsamtaler og robotmeldinger.

    Disse initiativene er viktige skritt mot å skape internasjonal sikkerhet i digitale transaksjoner. Du finner flere detaljer om tiltakene på GLEIFs nettsider under "GLEIF og LEI Nyheter".



    Optimaliser investeringen din med en LEI-kode for din bedrift


    Investering gjennom et selskap krever en aktiv LEI-kode. En LEI-kode identifiserer juridiske enheter, inkludert selskaper, og er avgjørende for å overholde finansiell rapporteringslovgivning. Uten en LEI-kode kan ikke selskapet investere i visse instrumenter, som obligasjoner og aksjer.

    Det er dermed flere fordeler ved å registrere en LEI-kode: Selskapet har tilgang til flere investeringsmuligheter, overholder gjeldende lovverk, og øker sin troverdighet i markedene. Klikk her for å søke om en LEI-kode og optimalisere investeringsmulighetene dine i dag.

    Les alt du trenger å vite om LEI-koder når du investerer gjennom et selskap her: https://globalfinreg.com/articles/lei-kode-investering-gennem-et-selskab



    Fremtiden til LEIer i banksektoren: Effektivitet, åpenhet og kampen mot økonomisk kriminalitet


    Det kreves en LEI-kode for at selskaper, foreninger og stiftelser skal handle med verdipapirer i henhold til MiFID II-kravet. Banker som f.eks Danske Bank, Nordea, Nordnet og Jyske Bank krever at selskaper oppgir sin LEI-kode for finansielle transaksjoner. Bankene er pålagt å rapportere din LEI-kode, noe som øker transparensen og sikkerheten i markedene.

    Det globale LEI-systemet fortsetter å utvikle seg og vil spille en stadig viktigere rolle for bankene i fremtiden i kampen mot økonomisk kriminalitet. Les mer om MiFID-direktivet hos det danske finanstilsynet her.

    Du kan lese mer om bankene og deres bruk av LEI-koder her: https://globalfinreg.com/product/banker


    Utvidelse av det globale LEI-systemet i 2024


    Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF) har annonsert planer om å utvide bruken av LEI-systemet innen 2024 for å øke åpenheten og effektiviteten i finansielle transaksjoner. Les mer om de nye satsingene her og finn ut mer om den kommende endringen i 2024. Artikkelen gir deg et innblikk i de spennende perspektivene og økte søknadsmulighetene som vil styrke identifiseringen av bedrifter på tvers av sektorer og geografiske områder.

    Med den kommende utvidelsen av LEI-systemet vil man oppnå større åpenhet og redusert risiko for feil og misforståelser i finansreguleringen. LEI-systemet skal også integreres i ikke-finansielle sektorer som handel og skipsfart, og åpner for bredere bruk og muligheter for økt samarbeid mellom nasjonale og internasjonale myndigheter.




    Effektiv og sikker databehandling med profesjonelle løsninger


    Vi tilbyr avanserte løsninger innen databehandling, og dette gjør at du kan være sikker på at dine data alltid blir behandlet i henhold til gjeldende regler og forskrifter. Vi forstår viktigheten av å beskytte dataene dine og opprettholde høy datasikkerhet.

    Global FinReg tilbyr effektiv databehandling som sikrer at dataene dine alltid er i trygge hender. Vår behandling av data er designet for å møte de høyeste standardene for sikkerhet og konfidensialitet. Vi har bestått flere sikkerhetskontroller og oppfyller alltid de nyeste standardene innen sikkerhet og databehandling. Dette betyr at du kan fokusere på kjernevirksomheten din og vite at dataene dine er trygge og beskyttet.


    Du kan lese mer om hvordan vi behandler data her: https://globalfinreg.com/product/databehandling



    Styrking av "Know Your Customer" (KYC) med LEI-koder: En pålitelig kilde til verifiserbar virksomhetsidentifikasjon


    LEI-koder, eller Legal Entity Identifiers, kan spille en avgjørende rolle for å styrke «Know Your Customer»-prosessen for finansinstitusjoner.

    Vi har skrevet en artikkel som forklarer hvordan LEI-koder fungerer som en global standard for bedriftsidentifikasjon og en pålitelig og verifiserbar informasjonskilde om en bedrifts identitet og struktur. I artikkelen fremhever vi også hvordan bruk av LEI-koder kan hjelpe finansinstitusjoner med å oppfylle kravene i KYC-prosessen og redusere risikoen for økonomisk kriminalitet.

    Du kan lese mer om LEI-koder og KYC (Know Your Customer) her: https://globalfinreg.com/articles/lei-koder-og-know-your-customer



    Hvordan LEI-koder kan hjelpe mot hvitvasking av penger


    Anti-hvitvasking er et viktig tema i finansverdenen. I denne artikkelen kan du lese om anti-hvitvasking og få innsikt i hvordan du kan bekjempe anti-hvitvasking ved hjelp av LEI-koder.

    I sammenheng med anti-hvitvasking kan LEI-systemet bidra til å identifisere eieren av virksomheten for den aktuelle transaksjonen. Den globale identifikasjonskoden gir et unikt svar på hvem som er hvem og hvem som eier hvem.

    Vår administrerende direktør, David, har deltatt i 'The Laundry'-podcasten, hvor han går i dybden på emner som Know Your Client (KYC), Anti-Money Laundering (AML), M&A, og til og med risikovurdering.

    Du kan finne 'The Laundry'-podcasten på YouTube, Spotify og mange andre podcast-leverandører. Klikk her for å gå til podcasten.

    Insights

    Hva er en LEI-kode?

    En juridisk enhetsidentifikator er kjent som et LEI-nummer eller LEI-kode. Det er en alfanumerisk kode på 20 tegn, som gjør det mulig å klart og entydig identifisere juridiske personer som deltar i finansielle transaksjoner, det vil si kjøp eller salg av aksjer, obligasjoner og andre verdipapirer.

    Kundeservice

    Vi er her for å hjelpe deg!